Pegasus 2 wint in de slotronde en handhaaft zich

06 apr 2017 14:38 | Geplaatst door Marcel | 2 reacties | Reageer

Afgelopen dinsdagavond schaakte Pegasus 2 tegen Denk & Zet O & O 3 en won met 2½ – 3½. Handhaving in de derde klasse was al zo goed als zeker, maar nu was het helemaal binnen.
De belangrijkste degradatiekandidaat, Meppel 4, verloor met 6 – 0 van Schaakstad 4 dat gaat promoveren.
Het verloop van de avond ken ik niet, maar Antal, Fred en Gerard van Bussel maakten remise. Leo en Herman wonnen hun partij, terwijl Jos zijn partij verloor. Er zijn een paar foto’s gemaakt deze avond.

Bekijk ons overzicht van de externe competitie of bekijk het overzicht in Netstand voor het eerste team en het tweede team.

2 reacties »

reageren

  1. Antal schrijft:

    Het begin verliep rustig. Leo kon al snel zijn partij vervolgen met een extra pion. Halverwege de avond stonden ik (Antal) en Gerard op een gelijkspel. Herman stond gevaarlijk, maar het was nog onduidelijk. Leo kreeg zet bij zet een betere positie, Fred stond prima, en Jos was onduidelijk. Op het zelfde moment stond Meppel tegen Schaakstad zeer slecht. Gerard en ik besloten daarom een remise te bieden/accepteren: 1-1. Door een pionoffer kon Herman een mooie winst creëren: 1-2. Later op de avond heeft Leo ook een winst binnengehaald: 1-3. We hebben nu sowieso al een gelijkspel. Meppel staat steeds slechter tegen Schaakstad en ze staan daar al met grote nummers achter. Een degradatie is ver te zoeken op het moment. Fred speelde gelijk en haalde de winst binnen: 1.5 – 3.5 Wat er precies bij Jos gebeurde is mij niet bekend. Maar Jos stond niet goed en die partij was helaas afgelopen voor Jos: 2.5-3.5. Meppel heeft de avond niet goed gespeeld en met 6-0 verloren van Schaakstad.

    Dus ja, dat gebeurde er ongeveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo