Pegasus 2 wint van Lelystad 1

10 dec 2017 20:35 | Geplaatst door Marcel | Geen reacties | Reageer

Afgelopen vrijdag ging het team van Pegasus 2 door de sneeuw naar Lelystad. Rond 20:15 waren we aangekomen, waar de tegenstander heel vriendelijk op ons had gewacht.

Richting het middenspel stond Gerard van Bussel aan het vijfde bord een pion voor tegen een jeugdspeler. Herman Schreurs aan het vierde bord stond een pion achter in een Italiaanse partij. De partij van Fred Wagter aan het zesde bord zag er wat wild en onoverzichtelijk uit. Dick Metz aan het derde bord was een taaie stelling in het damesgambiet aan het uitbouwen. De partij van Piet aan het eerste bord zag er nog gelijkwaardig maar onvoorspelbaar uit. Aan het tweede bord had mijn tegenstander lang gerokeerd en ik bleek de eerste te zijn die kon aanvallen.

Even later bleek de partij van Fred Wagter afgelopen; hij wist een pion te promoveren tot dame en af te wikkelen naar winst. Dick Metz stond een dame tegen een toren voor. Piet stond een pion voor, maar vertelde later dat dit meer geluk dan wijsheid was. Herman Schreurs had het moeilijk, onder druk werd er een verkeerde zet gedaan en hij kon opgeven. Dick Metz wist ook af te wikkelen naar winst. Mijn partij verzande in remise. De stand was nu 1½ – 2½ in ons voordeel.

De partij van Gerard van Bussel stond er nu minder rooskleurig voor. Nog wel met een pion meer en beide twee torens, maar de tegenstander stond inmiddels op de zesde en zevende rij met zijn twee pionnen. Dit bleek onhoudbaar. De stand was nu 2½ – 2½.
Piet had zijn voorsprong inmiddels uitgebreid naar twee pionnen, waaronder een vrijpion. Hij wikkelde vrij degelijk af naar een duidelijk gewonnen stelling, en de tegenstander gaf uiteindelijk op. De eindstand was nu 2½ – 3½. Samen met de overwinning in de vorige ronde zouden we nu zo goed als veilig moeten zijn.

Bekijk ons overzicht van de externe competitie of bekijk het overzicht in Netstand voor het eerste team en het tweede team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo