Pegasus 2 wint en handhaaft zich in de derde klasse

09 apr 2016 01:30 | Geplaatst door Marcel | 1 reactie | Reageer

Pegasus 2 heeft vanavond in de slotronde gewonnen van het Zwarte Water. Het was een spannende match die gespeeld werd bij ZSG in Zwolle.

Wij hadden genoeg aan 2 bordpunten, maar winnen zou leuker zijn. Het rechtstreekse gevecht was tegen Het Zwarte Water, die dus 4½ punt nodig had voor handhaving.

Tot het middenspel gingen alle partijen aardig gelijk op. Dick Metz kwam in een eindspel terecht dat remise leek. Zijn tegenstander wees het 3 keer op rij af, omdat hun team toch echt de punten nodig had. HIj beging echter een fout, verspeelde een stuk, en Dick Metz maakte het af.

Peter de Reuver en Gerard van Bussel verloren echter hun beide partijen, en het stond nu 2 – 1. Leo Stortelder stond erg onder druk, ondergetekende stond verloren, en alleen Fred Wagter stond er goed voor, maar of er winst in zat was onduidelijk. Het was dus allemaal best wel onzeker.

Fred Wagter wist echter de winst binnen te slepen. We stonden nu op 2 punten, en handhaving was verzekerd.

Leo wist met goed verdedigwerk uiteindelijk remise te maken. Bijna gelijkertijd mocht ondergetekende met een pion promoveren en even later ging de tegenstander door de klok heen.

Het uiteindelijke resultaat was 2½ – 3½ voor ons. Hiermee kwamen we op 4 matchpunten en gingen we ook nog Meppel 4 voorbij, die op 2 matchpunten bleef steken.

Peter de Reuver en Fred Wagter hebben beide 3½ bordpunt gehaald. Wie nu de beker van het tweede team heeft gewonnen gaat van de details afhangen.

Bekijk ons overzicht van de externe competitie of bekijk het overzicht in Netstand voor het eerste team en het tweede team.

1 reactie »

reageren

 1. Marcel schrijft:

  ZSG3 is trouwens kampioen geworden en promoveert naar de tweede klasse. Er is een goede kans dat ze een directe tegenstander worden van ons eerste team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

 • 30 april 2024
  19:30 Interne competitie.
  (meivakantie)
 • 7 mei 2024
  19:30 Interne competitie.
 • 14 mei 2024
  19:30 Interne competitie.
 • 21 mei 2024
  19:30 Laatste ronde interne competitie.

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo