Pegasus 2 verliest van Meppel 3

21 feb 2018 13:19 | Geplaatst door Marcel | 1 reactie | Reageer

Gisteravond gingen we op weg naar Meppel om daar tegen hun derde team te schaken. Wij hadden dit seizoen al wat goede resultaten geboekt, terwijl Meppel nogal wat punten had laten liggen, en we zagen het wel positief in.
Meppel speelt tegenwoordig op een nieuwe locatie, Onderwijscentrum Ezinge, in Ankie’s Wellness Centrum. Wij gingen echter richting binnenstad naar de oude locatie van Ankie. We waren aardig de weg kwijt en dat bleek de rest van de avond ook het geval te zijn.

Piet speelde aan het eerste bord tegen een meisje dat die dag 15 jaar werd. Er werd damesopening gespeeld. Ik (Marcel) speelde op het tweede bord met zwart en het werd Konings-Indisch. Hedzer speelde op het derde bord d4 … f4 en er ontstond een wat Franse structuur. Fred Wagter speelde met zwart aan het vierde bord. Dick Metz speelde damesgambiet aan het vijfde bord tegen Sibbele Bonthuis. Gerard van Bussel viel in aan het zesde bord.

De partij van Fred was al vroeg afgelopen, er stond schaak op het bord terwijl ook de dame aangevallen stond. Fred gaf hier op.
Korte tijd later bleek Hedzer gewonnen te hebben. Zijn jonge tegenstander bezweek onder de druk van een penning die nog te houden zou kunnen zijn. Door een foute koningszet ontstond er een paardevork en zou er een toren vallen. De stand was nu 1 – 1.

Op het eerste bord kwam Piet er niet aan te pas. Zijn jarige tegenstandster trok met positioneel spel het initiatief naar zich toe.
Aan het tweede bord had ik twee pionnen gewonnen. Even later gaf ik een pion terug, en de winst was nog niet gelijk duidelijk.
Aan het zesde bord stond Gerard twee pionnen achter en het zag er wat lastig uit.
Aan het vierde bord ging Dick Metz een eindspel in met een pion minder. Beide spelers hadden nog een paard en veel pionnen. Even later wist hij een pion terug te winnen, maar nu had Sibbele wel een vrijpion. Daar moest een paard voor gegeven worden en toen was het over. Het was nu 2 – 1.

Piet werd nog steeds weggespeeld door het meisje en gaf hopeloos op.
In mijn partij had ik een pion meer en beide spelers hadden nog een loperpaar. Ik kreeg een remise-aanbod, ik zag geen winstkansen en nam het aan.
De stand was nu 3½ – 1½ en alleen Gerard speelde nog zijn partij. De match was inmiddels verloren.
Wat later ging de laatste partij ook verloren en de eindstand werd 4½ – 1½.

Met onze eerder behaalde matchpunten zijn we al veilig voor degradatie. We hebben zelfs nog kansen om tweede in de poule te worden, al is dat na deze avond lastig geworden.
De volgende ronde in maart zijn we vrij. De slotronde in Ermelo spelen we tegen Caïssa 2, een sterke tegenstander.

Bekijk ons overzicht van de externe competitie of bekijk het overzicht in Netstand voor het eerste team en het tweede team.

1 reactie »

reageren

 1. schrijft:

  Mooi verslag! Helaas: na ‘the Battle of Balkbrug’ geen nieuw succes voor de onzen. Het is overigens geen schande om te verliezen van Marrit Adema: NL kampioene 2017, meisjes C!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

 • 21 mei 2024
  19:30 Laatste ronde interne competitie.
 • 28 mei 2024
  19:30 Slotavond seizoen 2023/2024.
 • 3 september 2024
  19:30 Jaarlijkse ledenvergadering in Lunch-Café op de Vrolijkheid.
 • 10 september 2024
  Eerste ronde interne competitie.

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo