Pegasus 2 verliest in de slotronde van VSG 3

10 apr 2019 11:57 | Geplaatst door Marcel | Geen reacties | Reageer

Gisteravond stond de slotronde voor Pegasus 2 op het programma. We mochten in Ermelo aantreden tegen VSG 3. Eerder hadden we gewonnen van VSG 4. Bij winst van ons en verlies van Ons Genoegen zouden we zelfs nog stijgen in de ranglijst. Dat mocht niet zo zijn jammer genoeg. Wel is de slotronde bij VSG altijd gezellig, met wat oude bekende gezichten.
Invallers hadden we meegenomen in de vorm van Herman Schreurs en Raymond Nagelmaeker.

Hedzer speelde aan het eerste bord en mocht in de opening een pion van de tegenstander afnemen. Wel kwam hij wat gedrongen te staan. Hij dacht de oplossing te vinden in een lange rokade. De rokade lukte nog wel, maar de volgende zet was het mat, auw!

De meeste borden zagen er rustig uit. Leo had een pion verspeeld. Fred stond gelijkwaardig, net als ik. Herman had een ingewikkelde stelling, maar ook gelijkwaardig. Bij Jos had de tegenstander lang gerokeerd en was het gevecht in volle gang. Raymond stond een kwaliteit achter dacht ik gezien te hebben. Bij Gerard van Bussel hadden beide spelers een rommelige pionstructuur, het was nog erg onduidelijk.

Even later was in mijn partij remise overeen gekomen. Mijn tegenstander had mijn paard op f3 weten eraf te halen, waardoor het allemaal wat riskant werd voor mij. Toen de dreigingen eruit waren bleef er niet veel spel meer over.

Raymond stond inmiddels een paard achter en gaf even later ook op. Bij Gerard had de tegenstander een gezonde pionstructuur weten te maken en Gerard werd langzaam weggedrukt. Leo keek tegen drie vrijpionnen op de koningsvleugel aan, maar had op de damesvleugel wel 4 tegen 2 pionnen. Bij Jos hadden beide spelers een ijzersterk paard op hun vijfde rij gekregen. Bij Fred leek het te verzanden in potremise, maar met dame en paard werd er doorgespeeld.

De laatste 5 partijen waren rond 22:00 in kort tijdsbestek opeens allemaal uit. Leo wist wonderlijk genoeg een pion te promoveren, de tegenstander moet een fout hebben gemaakt. Dit zou de enige winstpartij van de avond worden.
Fred verslikte zich in een matdreiging waarbij het paard een pion kon snoepen. Nu was het opeens zorgelijk, en verlies bleek onvermijdelijk.
Herman wist remise te halen.
Gerard kon de stelling niet houden en deze partij ging verloren.
Jos vertelde later dat hij onnodig een toren verspeelde, en ook deze partij ging verloren.

De promovendus Denk en Zet was al zeker van promotie, maar verloor deze avond hun match nog wel.
In ons team zijn 3 spelers op 3 punten geeindigd, Boen Tan, Hedzer Terpstra en Leo Stortelder. Wie in september de beker mag ontvangen blijft nog even onduidelijk.

Pegasus 2   VSG 3      
Hedzer Terpstra 1599 Wido Sparling 1583 z – w 0 – 1
Marcel Pol 1517 Wim Jongejan 1574 w – z ½ – ½
Leo Stortelder 1503 Martin van den Broek 1465 z – w 1 – 0
Fred Wagter 1382 Jo Wolters 1588 w – z 0 – 1
Herman Schreurs 1514 Kees Ferwerda 1545 z – w ½ – ½
Jos Wegman 1210 Ronald Bieringa 1279 w – z 0 – 1
Raymond Nagelmaeker 0 Hisham Haout 1024 z – w 0 – 1
Gerard van Bussel 1101 Willem Booy 1478 w – z 0 – 1
  1404   1442   2 – 6
Bekijk ons overzicht van de externe competitie of bekijk het overzicht in Netstand voor het eerste team en het tweede team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo