Pegasus 2 verliest van Denk en Zet 3

09 mrt 2016 12:10 | Geplaatst door Marcel | 1 reactie | Reageer

Op dezelfde avond dat het eerste team kampioen werd, speelde het tweede team tegen Denk en Zet & O en O 3. We speelden een thuiswedstrijd. Hun spelers waren allemaal van de afdeling Hattem. De vorige ronde hadden zij van een promotiekandidaat gewonnen, dus we wisten dat het een zware avond zou gaan worden. De opstelling was tactisch uitgedacht, hun sterke eerste bordspeler mocht het opnemen tegen Gerard van Bussel. Ons doel was zoveel mogelijk bordpunten te verzamelen voor de laatste beslissende match in april.

Kort na het begin zag het er best interessant uit. Peter de Reuver stond al een toren voor. Dat zou goed moeten gaan. Gerard van Bussel stond een paard tegen 2 pionnen voor in een spannende partij. Leo stond een pion voor, maar het was een stelling vol gevaren. Dick Metz stond wel goed, maar het was ook erg gelijkwaardig en zou lastig worden om winst te halen. Fred Wagter stond wat gedrongen, maar niets was nog beslist. Partij van ondergetekende zag er niet best uit.

De eerste partij die afgelopen was was een remise van Dick Metz. Beide spelers zagen geen kansen meer.
Fred Wagter verloor zijn partij in een verkeerde afruil/combinatie.
Peter de Reuver wist het voordeel van een toren goed af te ronden in winst. De stand was nu 1½ – 1½.
Leo stond echter al verloren met een loper die op dezelfde diagonaal stond als een toren, dame en koning. Deze partij eindigde in verlies.
Ook ondergetekende verloor zijn partij, na de hele tijd al slechter gestaan te hebben en later stukverlies.
De spannendste partij was die van Gerard van Bussel. Hij had zijn voordeel weten te behouden tot het eindspel. Een aanval van de tegenstander bleek echter beslissend te zijn.
Uiteindelijk is de stand 1½ – 4½ geworden in ons nadeel. Peter de Reuver heeft 3½ uit 6 en lijkt op weg naar de beker te zijn. Alleen Fred Wagter komt nog in de buurt met 2½ uit 6.

De volgende match is de slotronde tegen het Zwarte Water. Deze match gaat de beslissing brengen over handhaving of degradatie. We kunnen en moeten winnen, maar hebben ook voldoende aan gelijkspel. Pas bij een verlies van 4½ – 1½ ontstaan er problemen in de vorm van een verplichte beslissingsmatch.

Bekijk ons overzicht van de externe competitie of bekijk het overzicht in Netstand voor het eerste team en het tweede team.

1 reactie »

reageren

  1. Bernard schrijft:

    Jammer van Gerard. Zou mooi geweest zijn als hij voor een stunt gezorgd had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo