Pegasus 2 gaat onderuit tegen Hattem

17 jan 2019 12:16 | Geplaatst door Marcel | Geen reacties | Reageer

Gisteravond mocht ons tweede team thuis aantreden tegen het eerste team van Hattem, Denk en Zet 1. Zij hadden al twee matches gewonnen en het zou niet makkelijk gaan worden. Als invaller voor Boen Tan was Herman Schreurs gevraagd. Het zou een avond gaan worden waarbij de tegenstander over de hele linie meer dan 100 ELO-punten te sterk zou zijn.

Als eerste was de partij van Fred Wagter afgelopen. Een fout in de opening leidde tot verlies.

Aan het eerste bord kwam ik (Marcel) goed uit de opening, maar bij de overgang naar het middenspel kwam er een stuk klem te staan en ik kwam een paard achter.
Aan het tweede bord speelde Hedzer. Hij had lang gerokeerd met wit en kwam langzaam meer onder druk te staan. Lange tijd bleef het qua materiaal gelijk en de uitslag was nog lang niet duidelijk.
Aan het derde bord speelde Leo en kwam richting het eindspel ook wat onder druk te staan. Hij had de dames al af moeten ruilen om de druk eraf te halen. Een toren, loper en slecht paard tegen een toren met goed loperpaar zag er lastig uit.
Aan het vijfde bord had Herman een solide verdediging staan en kon langzaam overnemen. Na veel schuifwerk kon er toch een dubbelpion opgegeten worden, waarbij er drie zetten later ook kwaliteit werd gewonnen. Deze partij zag er goed uit voor ons.
Bij Gerard van Bussel had de tegenstander drie vrijpionnen gekregen op de damesvleugel. Gerard wist deze pionnen goed te blokkeren.
Aan het zevende bord speelde Jos Wegman. Hij kwam een pion achter en had een slechte pionstructuur, terwijl de tegenstander twee mooie eilandjes had.
Aan het achtste bord speelde Shahin met wit. De tegenstander wist de stelling binnen te dringen met materiaalwinst tot gevolg.

Mijn partij was als tweede afgelopen. Mijn enige kans na stukwinst zag ik in een pionaanval op de koningsvleugel. Deze bleek echter niet door te zetten en het paardenpaar kwam binnen in mijn stelling. Ik kon hier wel opgeven.
Hierna was de partij van Shahin afgelopen. De materiaalachterstand was niet bol te werken en er volgde schaakmat.
In de partij van Leo had de tegenstander toch een manier gevonden om de druk tot stukwinst om te zetten. Met toren en loperpaar tegen een toren en slecht paard waren de vrijpionnen niet meer te stoppen, opgave was het gevolg. De stand was nu 0 – 4, winst was voor ons niet meer mogelijk.

In de partij van Jos kwamen er matpatronen in de partij. Nadat er een aftrekschaakje over het hoofd werd gezien gaf Jos op.
Nog geen drie minuten later zag ook Gerard een aftrekschaakje over het hoofd, dit kostte een paard. De overmacht was nu te groot en ook hier volgde opgave.

In de partij van Hedzer wist de tegenstander de druk behoorlijk op te voeren met veel gedwongen zetten. Uiteindelijk werd er toch een winnende combinatie gevonden en ook Hedzer mocht opgeven. De stand was nu 0 – 7.

De laatste partij die nog bezig was was die van Herman. De tegenstander stond kwaliteit en drie pionnen achter, maar wist in tijdnood wel steeds spannende zetten uit de hoed te toveren. Dit leidde ongelukkig genoeg tot een schaakblinde zet bij Herman, met dameverlies tot gevolg. De eindstand werd hiermee beslist op 0 – 8.

 

Pegasus 2   Denk en Zet Hattem      
Marcel Pol 1562 Muharem Mujkanovic 1987 z – w 0 – 1
Hedzer Terpstra 1554 Erik Dekker 1852 w – z 0 – 1
Leo Stortelder 1555 Martijn Legtenberg 1649 z – w 0 – 1
Fred Wagter 1345 Harry Kloppenburg 1608 w – z 0 – 1
Herman Schreurs 1566 Hendrik Jan van Wijk 1589 z – w 0 – 1
Gerard van Bussel 1135 W. Jonkers 1387 w – z 0 – 1
Jos Wegman 1187 Johan van der Velde 1378 z – w 0 – 1
Shahin Nadjari 0 Paul Andriciuc 1406 w – z 0 – 1
          0 – 8
Bekijk ons overzicht van de externe competitie of bekijk het overzicht in Netstand voor het eerste team en het tweede team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

 • 30 april 2024
  19:30 Interne competitie.
  (meivakantie)
 • 7 mei 2024
  19:30 Interne competitie.
 • 14 mei 2024
  19:30 Interne competitie.
 • 21 mei 2024
  19:30 Laatste ronde interne competitie.

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo