Pegasus 1 verliest match tegen Voorst 2 in de slotronde

13 apr 2017 12:38 | Geplaatst door Marcel | 3 reacties | Reageer

We waren veilig voor degradatie. Promotie was in theorie nog haalbaar, maar daar gingen we niet van uit. Er moest dus niets en we konden vrij spelen tegen het team van Voorst 2.
Na ongeveer een uur spelen stond Mike er goed voor aan het eerste bord. Bernard stond een pion achter. Antal stond voor in een wilde partij. Dick Metz stond wat moeilijk.
De partij van Dick Metz was als eerste afgelopen. De extra vrijpion bleek toch teveel te zijn. Piet sloeg een remise-aanbod af, maar nam het drie zetten later toch maar aan.
Mike stond goed met veel aanvalskansen. Er ging echter iets mis, en plotseling was de partij verloren. Krine maakte remise, en Bernard, met een vrijpion tegenover zich, kreeg zomaar een remise-aanbod dat hij aannam. Antal had intussen zijn partij gewonnen. Het was intussen 3½ – 2½, maar de twee resterende partijen stonden er niet goed voor. Gerard verloor zijn partij en Marcel (ondergetekende) verloor ook. Dit maakte 5½ – 2½.

Topscorers zijn dit jaar Krine Faber in het eerste team met 4½ uit 6 en Leo Stortelder in het tweede team met 3 uit 6. Beide teams wisten zich te handhaven in respectievelijk de tweede en derde klasse.
Van beide slotrondes zijn nog wat foto’s gemaakt. Bekijk de foto’s van het eerste team en van het tweede team.

Bekijk ons overzicht van de externe competitie of bekijk het overzicht in Netstand voor het eerste team en het tweede team.

3 reacties »

reageren

 1. Bernard schrijft:

  Bedankt voor het verslag. Had dat nog niet opgepakt.
  Enkele aanvullingen: De remise in mijn partij kwam pas tot stand nadat ik de pion teruggewonnen had en zelfs iets beter stond. Maar omdat de stelling zo vereenvoudigd was, was hij niet meer te winnen. Mike verloor omdat hij een Toren verblunderde.

 2. Krine schrijft:

  Mooi verslagje Marcel 🙂 Ook van mijn kant nog een klein aandachtspuntje,de einduitslag was 5 1/2- 2 1/2 dit verzacht de pijn nog een klein beetje meer 😉
  vr.gr. Krine

 3. Marcel schrijft:

  Ah natuurlijk. 🙂
  Ik zal de uitslag aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo