OSBO-wedstrijd ZSG 3 tegen Pegasus 2

12 dec 2015 20:16 | Geplaatst door Marcel | Geen reacties | Reageer

Vrijdagavond 11 december stond er een Zwolse derby op het programma. Met ons tweede team mochten we aanschuiven bij ZSG 3. Hun team is promotiekandidaat, wij vechten voor handhaving. De strategie was dus simpel, we gaan voor het sprokkelen van bordpunten.

Ondergetekende speelde damesgambiet, kreeg als antwoord een Wolgagambiet, maar dacht dat het Benoni was dus nam het gambiet niet. Hierna volgde er zoveel druk dat het na 20 zetten en stukverlies kansloos was.
De partij van Gerard van Bussel had een interessant verloop. De tegenstander gaf in de opening een paard voor twee pionnen, maar de verdere compensatie hiervoor leek onduidelijk. Er ontstond een wat wild middenspel waarbij uiteindelijk verkeerd werd afgeruild. Het eindspel tegen een toren meer was niet te houden.
Dick Metz speelde ook damesgambiet. Er ontstond een taai middenspel wat alle kanten op kon vallen. Het viel uiteindelijk de verkeerde kant op.
Fred Wagter had lange tijd een gelijke stelling en ging het eindspel in met twee pionnen voordeel. De actieve torens van de tegenstander beslisten hier uiteindelijk.
Leo Stortelder speelde tegen invaller Gijs de Koning Gans. Ergens in het middenspel kwam hij een pion achter. In het eindspel bleek de tegenstander het laken zijn kant op te kunnen trekken. Leo klaagde achteraf over een tweetal kleine maar beslissende foutjes.
Het was al 5 – 0 voor ZSG 3, maar de laatste partij van Peter de Reuver stond er wel goed voor. Hij had een toren en paard plus pion, en de tegenstander alleen nog een toren. Er waren nog kansen voor pat, maar de afwikkeling verliep goed en het eindigde in mat.
De eindstand was 5 – 1 voor ZSG 3.

De opstellingen:
ZSG 3: Jan Webbink, Gijs de Koning Gans, Henk van Schaik, Edward de Graaf en Jin Zhao Hu.
Pegasus 2: Marcel Pol, Leo Stortelder, Dick Metz, Fred Wagter, Peter de Reuver en Gerard van Bussel.

 

Bekijk ons overzicht van de externe competitie of bekijk het overzicht in Netstand voor het eerste team en het tweede team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

 • 27 februari 2024
  20:00 Schaakles.
  20:00 Interne competitie.
 • 5 maart 2024
  20:00 Interne competitie.
  20:00 Pegasus 1 – O & O 2.
  Zwartewater 1 – Pegasus 2.
 • 12 maart 2024
  19:30 Interne competitie.
 • 19 maart 2024
  19:30 Interne competitie.

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Slotronde Pegasus 2 op 9 april 2019

Slotronde Pegasus 2 op 9 april 2019 in Ermelo

Slotronde Pegasus 2 op 9 april 2019