OSBO eerste ronde eerste team

12 okt 2004 23:27 | Geplaatst door Bernard | Geen reacties | Reageer

Terwijl de zomer nadruppelt, zien wij de feiten onder ogen. Het wordt koud en kil, ook in ons hart. Misschien wel juist. Hazes is weg, Balkenende komt terug. Gezellige massa-demonstraties verdwijnen, stilstaande treinen en bussen komen er aan. Of juist niet dus. Anne Frank mag niet postuum geïntegreerd worden. Of ze postuum kan worden uitgezet, wordt thans door Verdonk bestudeerd. We mogen nog twee weken vruchteloos hopen op een verrassende zege van Kerry. Tja. Welnu. Misschien druppelt de zomer wel niet meer en is het echt al keihard herfst geworden. Gelukkig wordt er weer geschaakt en kan godin Caissa ons door deze herfstdepressie lijden.

Zo speelde het Eerste team van Pegasus zijn openingswedstrijd tegen Dronten. De bezetting aan de borden was 1. Krine Faber, 2. Eile Dam, 3. Menno ter Braak, 4. Gerwin van de Belt, 5. Bernard Holtrop, 6. Reinoud Prins, 7. Tahl Tekofsky en 8. Hedzer Terpstra.

Het team starte zeer voortvarend. Nadat Gerwin rond half tien de score al had geopend brachten om half elf Hedzer en Reinoud de score op 3-0.

Een uur later bracht Eile Dam met wit in een degelijke Benoni de score op 4-0. Nu wilde het toeval dat zijn partij lange tijd synchroon liep met de partij aan het vijfde bord. Helaas met omgekeerde kleuren, zodat het eigenlijk onvermijdelijk was dat Dronten vijf minuten later het eerste punt mocht aantekenen. 4-1.

Krine stelde kort daarna de winst veilig met een remise. Menno verspeelde zijn partij op het laatste moment nog door een eeuwig schaak te versmaden en Tahl bracht om kwart voor twaalf met een remise de stand op 5-3.

Voorwaar, een resultaat om trots op te zijn. De eerste stap naar de eerste klasse is gezet.

Bernard Holtrop

Bekijk ons overzicht van de externe competitie of bekijk het overzicht in Netstand voor het eerste team en het tweede team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo