OSBO 5de ronde 1ste team

10 feb 2004 23:50 | Geplaatst door Bernard | Geen reacties | Reageer

10 februari 2004 werd alweer de vijfde ronde in de OSBO competitie gespeeld.

We speelden thuis tegen het Briesend Paard uit Urk, dat deze avond enigszins gehavend aan de start kwam.

We startten met een iets ongebruikelijke opstelling: Friso Nieuwenhuis aan het eerste bord en aan de volgende borden: Krine Faber, Bernard Holtrop, Menno ter Braak, Eile Dam, Hedzer Terpstra, Johan Valk en Herman Schreurs.

Onze gasten lieten het tweede bord vrij, zodat Krine deze avond direkt het punt kado kreeg. (1-0). Aan het zevende bord kreeg Johan ook al spoedig de wind in de zeilen en kon rond half tien de partij in zijn voordeel beslissen. (2-0). Menno zat toen met een vrij complexe stelling, die op het oog goede aanvalskansen bood. Maar toen de rook enigszins opgetrokken was, kreeg hij een remiseaanbod en nam dat aan na overleg met de teamleider. (2,5-0,5)

Op de overige borden werd nog volop strijd geleverd, waarbij alles nog redelijk in evenwicht was. Maar een uur later kon de schrijver van dit stuk ook een punt bijschrijven nadat zijn tegenstander een tactische manoeuvre even over het hoofd had gezien. (3,5-0,5). Het is begrijpelijk dat sommige mensen al meenden dat het wel eens een echte overwinning zou kunnen worden. Maar nu begon er dan toch een flinke tegenwind te komen. Eile en Herman moesten het punt aan de tegenstander laten. (3,5-2,5). Ook Hedzer kwam in hevige storm terecht en het leek erop dat zijn stelling spoedig averij zou oplopen. Maar de hoop kon gevestigd worden op Friso die ons team in veilige haven zou moeten kunnen loodsen. Na een spannend kwartiertje werd deze inderdaad bereikt (4,5-2,5) en als toen bleek dat ook Terpstra op de remise haven bereikt had (5-3).

We staan nu in “het linker rijtje”. En dit mag een bijzonder nuttige overwinning genoemd worden. We zijn nu al behoorlijk zeker dat we ook volgend jaar weer in de tweede klasse kunnen blijven. We moeten toch nog maar eens zien of we de resterende twee wedstrijden tegen de nummers 1 en 2 (Pallas en Schaakstad 6) er nog wat puntjes kunnen bij sprokkelen.

 

Bernard Holtrop

Bekijk ons overzicht van de externe competitie of bekijk het overzicht in Netstand voor het eerste team en het tweede team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo