Eerste team wint van ZSG 3

11 mrt 2017 00:27 | Geplaatst door Bernard | Geen reacties | Reageer

Vrijdagavond 10 maart speelde ons eerste team tegen het derde team van ZSG in de Enk. ZSG had nog kampioenskansen, maar wijzelf hadden die ook nog. Helaas voor ZSG werden hun kampioenskansen door ons hardhandig om zeep geholpen. Wijzelf zijn nu nog wel in de race, zij het dat onze kansen niet heel groot zijn. De stand aan kop is nu 1.Pallas 2 9(32½),2.Caissa 1 8(26),3.Pegasus 1 8(25). Pallas moet in de slotronde nog tegen ZSG 3, Caissa 1 speelt tegen De Schaakmaat 3 dat helemaal onderaan staat en Pegasus speelt nog tegen Voorst 2 dat op de vijfde plaats staat. We hebben dus veel geluk nodig voor het kampioenschap.
Het verloop van de wedstrijd tegen ZSG 3 verliep als volgt: Menno begon aan het zesde bord met een remise tegen Eduard de Graaf, meteen gevolgd door Antal die aan het zevende bord zijn pot tegen Frank Markerink won. Krine won aan het derde bord van Gijs de Koning-Gans en Dick won van Jonas Kallgren. Al snel een voorsprong van 3½-½. Ook de rest van de borden was de stelling overwegend goed te noemen. Bernard haalde het winnende punt binnen aan het vierde bord tegen Mark Land (4½-½). Nog drie borden te gaan en Piet moest helaas kapituleren aan het tweede bord tegen de ooit zelfverklaarde ‘snoodaard’ Henk Abels. (4½-1½) en even later moest van Schaik zijn partij opgeven tegen Mike aan het vijfde bord. (5½-1½) Aan het eerste bord was de strijd nog spannend. Marcel stond twee pionnen voor tegen Jan Webbink, maar Jan had een goede aanval op de Koningvleugel. De partij ging door tot de tijdnoodfase waarna beide spelers de vrede tekenden en remise overeen kwamen. (6-2).

Bekijk ons overzicht van de externe competitie of bekijk het overzicht in Netstand voor het eerste team en het tweede team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo