Eerste team wint van Pallas 4

17 feb 2016 20:12 | Geplaatst door Bernard | Geen reacties | Reageer

Afgelopen dinsdagavond vond de eerste OSBO-wedstrijd in café Stroomberg plaats. Pallas 4 uit Deventer had de eer onze eerste gasten te zijn.
Ze kwamen met weinig verwachtingen naar Zwolle. Ze hadden 6-0 overwinning van ons tegen ZZS in de derde ronde gezien en verwachten zelf ook een uitslag in die orde van grootte. Dit bleek echter al gauw niet het geval, want na een uurtje spelen maakte ondergetekende een afgrijselijke blunder waarbij een stuk verloren ging en de stelling ook meteen dreigde in te storten. Hij gaf gedesillusioneerd op en een 0-1 achterstand was een feit. De score werd even later weer recht getrokken door Piet van der Wal die zijn partij wel makkelijk won. (1-1)
Hedzer won ook zijn partij (2-1) en Menno bracht daarna een eindspel op zijn bekende zekere manier tot winst. (3-1) Een gelijkspel was binnen, maar Gerard had een gewonnen stelling en Michiel stond ook zeker niet minder. De winst zat er aan te komen. Michiel verloor uiteindelijk toch de partij (3-2) dus de winst moest door Gerard gerealiseerd worden. Die winst kwam sneller dan verwacht met een familieschaak met een Paard waarbij zowel de Koning als de Dame van zijn tegenstander aangevallen stond. Zijn tegenstander had dat niet aan zien komen en gaf uiteraard meteen op. (4-2) Bij het naspelen kwam men er echter achter dat Gerard met zijn paard een onreglementaire zet gedaan had. Pb4-d2! Tegenstander had dus helemaal niet op hoeven te geven, maar had moeten wijzen op het feit dat de zet niet kon en er een andere zet met het Paard gespeeld moest worden. In dat geval zou het Paard verloren gaan en zou Gerard nog moeten vechten voor remise.
Al met al twee partijen met een vreemd einde. Maar de 4-2 is binnen. Helaas niet de 6-0 die onze tegenstanders vreesden, maar hier kunnen we ook mee verder.
De uitslagen op een rijtje:

Pegasus 1 – Pallas 4 4 – 2
1. Groot de,M.(Michiel) – Jong de,T.(Tjeerd) 0 – 1
2. Trentelman,G.H.(Gerard) – Ypma,P.(Piet) 1 – 0
3. Holtrop,B.S.(Bernard) – Ritsema,A.J.G.(Alex) 0 – 1
4. Wal van der,P.(Piet) – Roeloffs,H.T.(Hans) 1 – 0
5. Braak ter,M.(Menno) – Vrielink,H.(Herman) 1 – 0
6. Terpstra,H.(Hedzer) – Kuip van der,F.E.(Frits) 1 – 0

Bekijk ons overzicht van de externe competitie of bekijk het overzicht in Netstand voor het eerste team en het tweede team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo