Verslag van “Platform Zwolle” van 14 september

16 sep 2020 11:02 | Geplaatst door Marcel | Geen reacties | Reageer

Een verslag van Han over online schaken bij lichess.

Maandag (14 sep.) speelden we ons tweede toernooi. Dit keer weer een  Zwitsers toernooi over 4 ronden, maar nu met een iets langer speeltempo: 15 minuten plus 10 seconden per zet. De opkomst was met 5 spelers misschien daardoor wat lager dan vorige week, maar het enthousiasme was niet minder. Er werden fraaie eindspelen gespeeld, mooie combinaties uitgevoerd maar ook heftige blunders gemaakt. Na 3 rondes stopte het indelingsprogramma al omdat er geen indeling gemaakt kon worden, zonder dat iemand een 2e bye kreeg. Daarom hebben we er zelf nog maar een ronde handmatig bijgespeeld.

De eindstand was wat lastig omdat Tijmen na 3 rondes op kop stond. Maar verloor van Han, en ook Dennis won, waardoor Han en Dennis hem passeerden. Na gemoedelijk beraad werd besloten dat de overwinning gedeeld gaat worden door Tijmen, Dennis en Han. De winnaar van vorige week, Brian, werd vierde en Erik vijfde.

Hieronder staat één van de leuke partijen terug te vinden. Dennis verrast mij (Han) in de opening met de dame-uitval naar h4, wat een kwaliteit oplevert. In het eindspel probeer ik een vesting te bouwen, maar onder toeziend oog van de rest van de deelnemers, weet Dennis dit te ontmantelen. Mooi stukje eindspeltechniek!

https://lichess.org/HtXfBydSL1NI

Platform Zwolle is te vinden op https://lichess.org/team/platform-zwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo