Verslag van Platform Zwolle, de vierde avond op lichess

29 sep 2020 13:03 | Geplaatst door Marcel | Geen reacties | Reageer

Bericht van Han Hubers:

Afgelopen maandag (28 sep.) was al weer onze vierde avond. Nu speelden we een Zwitsers toernooi over maximaal 4 rondes met een speeltempo van 10 minuten per persoon plus 10 seconden per zet. Erg plezierig was dat Wilromeijn voor het eerst bij ons aanhaakte, dankzij het leuke stukje dat Erik in de Peperbus had geschreven.

Bij de eerste ronde was er wat paniek omdat Ziggo besloot Erik offline te zetten, en mijn browser (firefox) bedacht dat het leuk was om lopers en paarden niet meer te
tonen op het scherm. Gelukkig was dit snel verholpen en speelden we een paar leuke partijen. In de eerste ronde zagen we een taai eindspel tussen Peter en Dennis, en zette Brian Erik helemaal klem op het bord.

Mijn spannendste partij speelde ik tegen Dennis, die besloot van een loperoffer een torenoffer te maken, en achteraf dé matcombinatie (17. Lc2) bleek te hebben gemist. Spijtig want na wat geruil won ik zelfs de partij (zie hieronder). De laatste partij uit de derde ronde duurde wat langer omdat Wil en Erik er een spannend eindspel van hadden gemaakt.

Ondanks goed verdedigen van Wil trok Erik daar uiteindelijk toch aan het langste eind. En toen was het opeens al afgelopen. Er kon kennelijk geen indeling voor de nieuwe ronde worden gemaakt, waardoor dit opeens de eindstand op het bord stond. Ik won, voor Brian en Dennis, Peter, Erik en Wil. Volgende week gaan we weer verder. Hopelijk hebben we dan een methode gevonden om het indelingsprogramma niet voortijdig te laten stoppen 😉

https://lichess.org/qYjleEDz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo