Schaken in Zwolle, een overzicht

06 okt 2022 13:21 | Geplaatst door Marcel | 1 reactie | Reageer

Niet voor alle (nieuwe) leden is bekend welke schaakmogelijkheden er naast de dinsdagavond van Pegasus zijn. Zo zijn er twee andere clubs waarmee we de clubavonden open gesteld hebben voor elkaar. Ook zijn er twee middagclubs. Er volgt een kort overzicht.

Als eerste wil ik de Zwolse Schaaksoos noemen. Deze Schaaksoos komt op maandagmiddag bij elkaar in Stadscafe Stroomberg aan de Brink, van 14:00 tot 17:00 uur. Veel spelers van de Schaaksoos dubbelen bij Pegasus, er zijn dus wel bekende gezichten. De sfeer is wat minder competitief dan bij Pegasus.
Wil je komen schaken bij de Schaaksoos, laat het aan Marcel weten via email: marcel@timelord.nl. Contributie is 15 Euro per jaar.

Een vergelijkbare middagclub is 55+, die op dinsdagmiddag speelt in de Sionskerk in de AA-landen. Geschaakt wordt er van 14:00 tot 17:00 uur. Meer informatie is op de Swollenaer te vinden.

Op donderdagavond speelt in Zwolle Zuid ZZS in wijkcentrum de Pol. ZZS en Pegasus hebben de competitie open gesteld voor elkaar. Zo zijn er 2 spelers van ZZS die regelmatig op onze clubavond te zien zijn. De ene week speelt ZZS een klassieke competitie, de andere week twee kortere partijen op een avond. Er wordt op donderdagavond geschaakt vanaf 20:00.
Er zijn ook mogelijkheden om bij ZZS in het zaterdagteam te spelen.

Op vrijdagavond speelt in de DIeze ZSG in wijkcentrum de Terp. ZSG en Pegasus hebben de competitie open gesteld voor elkaar. Dit jaar zijn er wat wijzigingen in hoe de competitie opgezet is, het is goed even contact op te nemen voordat je op de avond komt. Er wordt op vrijdagavond geschaakt vanaf 20:00.

1 reactie »

reageren

  1. Bernard schrijft:

    Mooi bericht Marcel,
    En zoals je al zei over de Zwolse Schaaksoos op maandagmiddag, dat men dan veel bekende gezichten gaat zien. Het is erger: Ondergetekende is daar ook weer competitieleider…
    Maar ondanks dat: We kunnen daar nog wel wat extra leden gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo