Nieuws uit de KNSB

09 jul 2023 13:38 | Geplaatst door Marcel | Geen reacties | Reageer

De Nederlandse schaakbond heeft een bondsraad, de regionale bonden bepalen tweemaal per jaar het beleid van de schaakbond.
Al jaren wil men hier vanaf, maar het is een dossier dat erg gevoelig ligt. In de bondsraad van 24 juni 2023 is nu toch besloten dat de structuur gewijzigd gaat worden, de bond gaat van een bondsraad naar een ledenraad. Dit gaat in per juni 2024.
In de praktijk betekent het dat er vertegenwoordigers gaan plaatsnemen in een raad. Iedere regionale bond en speciale bond heeft een afgevaardigde, ook speciale onderwerpen krijgen een vertegenwoordiger, denk aan jeugdschaak en topschaak. Hoe het verder vorm gaat krijgen gaat in de volgende jaren duidelijk worden.
Op termijn gaan de regionale bonden fuseren met de nationale bond en er ontstaat meer een distriktenstelsel, waarbij ieder distrikt nog wel het schaken blijft organiseren zoals dat was.

Financieel gaat het niet zo goed met de bond. Het ledental neemt wat toe, maar het tijdschrijft in nieuwe vorm levert nogal verlies op, dat is een tegenvaller.

Meer hierover:
https://schaakbond.nl/bondsraad-hakt-financiele-knopen-door/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo