Nieuwe opzet externe competitie 2018/2019

26 apr 2018 13:25 | Geplaatst door Marcel | Geen reacties | Reageer

Gisteravond waren Bernard en ondergetekende (Marcel) op een vergadering van de OSBO. Er was uitleg over de nieuwe opzet van de externe competitie voor het aankomende seizoen.
De voorstellen moeten nog goedgekeurd worden in de ledenvergadering van de OSBO, maar dat zal in mei vast goedkomen.
Er komt een samengestelde competitie van de SBO, SGS en OSBO. Dat betekent dat we ook tegenstanders uit de Overijsselse SBO tegen gaan komen, zoals teams uit Raalte en Ommen.

OSBO achttallen doordeweeks
Er komt een competitie voor achttallen. Deze competitie heeft een promotie- en degradatieregeling en een kampioen. Het lijkt nog het meeste op de oude OSBO-competitie zoals we die kennen, met het grootste verschil dat iedere klasse achttallen bevat. Iedere maand is er een speelronde, 7 in totaal. Waarschijnlijk kunnen we in deze competitie twee teams opstellen.

OSBO viertallen doordeweeks
Naast de achttallen komt er een competitie voor viertallen. Deze is meer recreatief ingesteld zonder kampioen en zonder promotie- en degradatieregeling. Indeling gebeurt op basis van speelsterkte. Iedere maand is er een speelronde, maar in andere weken dan de achttallen, zodat spelers in beide competities uit kunnen komen. Het is nog onduidelijk hoeveel teams we hierin op kunnen stellen. Mogelijk hebben we een restteam van spelers die geen basisplaats hebben in de achttallen. Mogelijk zijn er meer mensen die hierin willen spelen.

KNSB achttallen zaterdag
Ook nieuw aankomend jaar is dat de KNSB een vrije inschrijving heeft voor de zaterdagmiddagcompetitie. We kunnen hier ook een achttal opstellen. Wel kunnen we verwachten dat de tegenstand in de 4e klasse KNSB sterk gaat zijn. Deze competitie bestaat uit 9 speelrondes met elke 3 weken een wedstrijd.
Vanuit de andere Zwolse clubs hebben we al gehoord dat ze openstaan voor een Zwols mix-team. Mochten wij geen 8 spelers op de been kunnen brengen, dan kunnen we mogelijk een Zwols mix-team samenstellen.

Ieder lid is vrij om aan alledrie de competities mee te doen. Er kan aankomend seizoen dus vooral veel geschaakt worden.
Waarschijnlijk gaan we deze meimaand een inventarisatie doen van wie in welke competitie(s) wil spelen. Dit is bedoeld om duidelijkheid te krijgen over hoeveel teams we in elke competitie in kunnen schrijven.
Bij vragen kun je bij Bernard en Marcel terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo