Schaaktafels in Park de Wezenlanden in Zwolle

In december 2022 zijn er twee schaaktafels geplaatst in het Park de Wezenlanden in Zwolle. Een van de tafels is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In december was er een eerste persmoment met Jesús Medina Molina. Op donderdag 2 februari 2023 was de formele opening met wethouder Michiel van Willigen.

De plaatsing van de schaaktafels volgt uit een initiatief van Mariska Kamminga van de JOVD Zwolle. De gemeente Zwolle heeft gezorgd voor de aanschaf en plaatsing van de tafels. Het Zwols Schaakgenootschap en Schaakvereniging Pegasus hebben meegedacht over de realisatie. Het geheel valt in lijn met de campagne van Jesús Medina Molina, die graag in iedere stad in Nederland schaaktafels ziet verschijnen.

Schaken heeft veel voordelen. Cognitieve voordelen zoals plannen leren maken, bedenken wat de ander zal doen, omgaan met en groeien van fouten, verbeterd concentratievermogen, etcetera. Ook biedt schaken de kans om te socialiseren, wat juist in een tijd dat eenzaamheid toeneemt goed kan zijn.


Grotere kaart weergeven

Kalender

Kom langs

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch-Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 19:30 - 23:30
Lunch-Café op de Vrolijkheid
Ossenkamp 5, Zwolle

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo

Pegasus 2 slotronde 9 april 2024 in Ermelo