DoDo Putten – Pegasus 2

18 mrt 2005 23:38 | Geplaatst door Bernard | Geen reacties | Reageer

Afgelopen vrijdag moesten wij tegen DoDO in Putten. Bijtijds was ik reeds bezig mensen te porren voor deze avond, altijd moeilijk een vrijdagavond. Enfin, hier een verslag.

Johan Valk kon niet op deze avond, Hans de Vries moest helaas ook afhaken en na veel moeite bleek dat we geen invallers konden krijgen. Dus met 4 man naar Putten. Stand aan het begin van de wedstrijd 2-0 voor de Puttenaren. De eerste 2 borden lieten we onbezet, Michiel aan het derde, Herman Schreurs aan het vierde, Huub Dijk aan het vijfde en ik zelf aan het zesde.

Michiel speelde subliem en haalde al gauw een kwaliteitwinst en een pion, daarna was het voor Michiel slechts een kwestie van rustig afmaken. Dat was 2-1.

Ondergetekende speelde met zwart tegen een zeer ambitieuze jongeman en met een opening zoals Hans de Vries vaak speelt, b4. Ik moest alle zeilen bij zetten en wist uiteindelijk na het afruilen van diverse stukken, een toren tegen een paard te veroveren. Hiermee kwam de zaak echter behoorlijk op slot te staan en mijn tegenstander boodt remise aan, gezien de stand op de beide andere borden dacht, maar doen. 2 1/2 – 1 1/2.

Herman stond benauwd, maar dat vindt hij wel prettig spelen. Een remise zat er zeker in, wellicht zelfs winst. Helaas na het afruilen van de meeste stukken kwam Herman net een tempo tekort anders had hij zeker nog gewonnen! Remise, dus 3 – 2.

Nu lag het bij Huub, hij stond beter, een pionnetje meer en een niet onaardige stelling. Huub hield de spanning er in en pas toen het al bijna 12 uur was streek zijn tegenstander de vlag en Huub bracht hiermee de stand op 3 – 3!!!

Hiermee zij we waarschijnlijk gevrijwaard voor degradatie.

Frans de Groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

 • 22 mei 2018:
  Interne competitie.
 • 29 mei 2018:
  Slotavond van het seizoen.
  Snelschaaktoernooi met prijsjes.
 • 4 september 2018:
  Ledenvergadering in Cafe Stroomberg om 20.00 uur.

Volledige kalender »

Lid worden

Slotronde Pegasus 2 op 10 april 2018

Slotronde Pegasus 2 op 10 april 2018 in Ermelo

Slotronde Pegasus 2 op 10 april 2018