Denk en Zet – Pegasus 3

07 dec 2004 23:21 | Geplaatst door Bernard | Geen reacties | Reageer

In Hattem wachtte Denk en Zet die beide voorgaande wedstrijden verloren had.
Van deze tegenstander zouden we kunnen winnen.
Aan bord 2 pakte Hans Schuilenburg zijn tegenstander snel in: binnen de kortste keren zag hij er geen gat meer in en stonden wij met 1-0 voor.

Tabe Riedstra aan bord 6 had ook een opponent die goed meewerkte: na een blunder was die partij na een uur spelen afgelopen. Ongeveer tegelijkertijd had Dick Pons aan bord 3een behoorlijk vastgelopen stelling op het bord en werd besloten tot remise.

Tien minuten later kon Wim van den Born aan bord 1 opgeven: zijn tegenstander (met een rating van bijna 2000) had hem totaal verpletterd.

Een uur later bood Jan Marten Otterman aan bord 4 remise aan in een wat onoverzichtelijke stelling. Door deze remise hadden we in ieder geval 3 punten en konden we niet meer verliezen.

Alle ogen waren nu gericht op Gerard van Bussel aan bord 5, die een spannende partij had. Op een gegeven moment ruilde zijn tegenstander een Paard en Loper voor een Toren. Niet ongunstig! In het eindspel zag Gerard kans met een paardvork de winst binnen te halen. De eindstand werd zo bepaald op 4 -2 voor ons!

Zeer tevreden reden we terug naar huis.

W.v.d.Born