Jaap Spaargaren Toernooi, snelschaken bij O&O

13 dec 2017 14:05 | Geplaatst door Marcel | Geen reacties | Reageer

Het jaarlijkse snelschaaktoernooi van O&O aan het einde van het kalenderjaar word woensdag 27 december gehouden in het Grand Café De Majesteit in Kampen.

Het Jaap Spaargaren Toernooi heeft een zeer lange traditie, voorheen ook wel oliebollentoernooi genaamd, maar sinds enige tijd vernoemd naar oud (wijlen) lid Jaap Spaargaren.
Er wordt gespeeld volgens het Amsterdams systeem. Dit houdt in dat iedereen eerst 3 voorrondes speelt van steeds 3 partijen met 5 minuten op de klok per persoon per partij. Na deze voorrondes, die per ronde Zwitsers worden ingedeeld, komen er nog finales die wederom Zwitsers worden ingedeeld.
Voor-inschrijving is gewenst/verplicht, want we kunnen maximaal 40 schakers kwijt. Stuur een e-mail naar oefeningenontspanning@hotmail.com met je naam, eventuele club- of thuisschaker vermelding en je eventuele rating.
De zaal is open om 19:15 uur voor aanmelden en het begint uiterlijk om 20:00 uur (of eerder als alle schakers present zijn).