Tweede team verliest in Harderwijk

11 okt 2017 11:01 | Geplaatst door Marcel | Geen reacties | Reageer

Gisteravond speelde het tweede team tegen De Combinatie 1 in Harderwijk. Ze zijn vorig jaar gedegradeerd uit de 2e klasse, en we wisten dat het lastig zou worden.

Tegen 10 uur waren kort na elkaar 3 partijen afgelopen. Dick Metz verloor zijn partij met een pion minder. Fred Wagter maakte remise in een wat vastgelopen stelling. Hedzer Terpstra ging spectaculair ten onder in een partij met veel ontwikkelachterstand, iemand had een goed antwoord gevonden op “1.d4 … 2.f4”. De stand was inmiddels 2½ – ½.
De partij van Piet aan het eerste bord zag er lastig uit. Piet had lang gerokeerd en zag 3 pionnen wel erg dichtbij komen, met meer geschut erachter. De partij van Herman Schreurs zag er uit als een gelijkwaardige Spaanse partij, wat hem wel ligt. Mijn (Marcel) partij zag er wat mij betreft erg onzeker uit, ik stond twee pionnen voor in het Frans, maar de tegenstander had al het spel.
Uiteindelijk maakten Herman en ik remise, waardoor de match al verloren was. In het gevecht van Piet wist de tegenstander toch niet waar de winst lag en hij bood remise aan. Dit werd door Piet direct aangenomen.
De eindstand is 4 – 2, wat toch nog leuke bordpunten zijn.

Bekijk ons overzicht van de externe competitie of bekijk het overzicht op de OSBO-website.