Simultaan Sipke Ernst

06 nov 2019 19:45 | Geplaatst door Bernard | Geen reacties | Reageer

Op dinsdag 5 november vierden wij het feit dat we 70-jaar bestaan. Ter gelegenheid hiervan hadden we Grootmeester Sipke Ernst uitgenodigd om een simultaan te geven. De belangstelling was groot. We hadden 21 plaatsen en 26 spelers. 5 spelers moesten dus even wachten tot er een plaats vrij kwam.


Even over acht begon Sipke aan zijn rondjes en na tien minuten was het Boen Tan die zich vergaloppeerde in de Leningrader en maar meteen opgaf. Een half uur later was het ook Raymond die de strijd moest staken en vlot daarna volgden Ben en Leo. Aan de vrijgekomen borden namen de spelers uit de wachtkamer plaats. Om kwart over negen viel het eerste succesje voor onze vereniging. Gerard Trentelman had een gewonnen stelling weten de creëren (zie zijn partij hier op de site), maar nam genoegen met remise. Daarna scoorden we alleen maar eieren waarbij Krine nog de beste kansen had om iets te bereiken, maar ook hij moest om 22:04 de vlag strijken. Zijn partij werd later door Sipke tot de meest interessante partij uitgeroepen. Hierna bleef de grootmeester nog even een uurtje napraten.
Al met al een geslaagde avond waar we – mede door het optreden van Sipke die de sfeer feilloos aanvoelde – met plezier op kunnen terugkijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kalender

  • 7 september 2021
    Jaarlijkse ledenvergadering in Lunch Cafe op de Vrolijkheid.
  • 14 september 2021
    Eerste ronde interne competitie.
  • 21 september 2021
    Interne competitie.

Kom langs

Lunch Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Lunch Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5

Interne competitie: dinsdagavond
Externe competitie: dinsdagavond
Tijd: 20:00-0:00
Lunch Café op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5, Zwolle

Slotronde Pegasus 2 op 9 april 2019

Slotronde Pegasus 2 op 9 april 2019 in Ermelo

Slotronde Pegasus 2 op 9 april 2019