OSBO blijft bestaan

08 nov 2013 11:57 | Geplaatst door Marcel | Geen reacties | Reageer

Afgelopen woensdag 6 november was de ledenvergadering van de OSBO, de regionale bond. Belangrijkste agendapunt, waar ook alarm over was geslagen, was of de OSBO wel moet blijven bestaan. Dit door gebrek aan bestuursleden en vrijwilligers. Bernard en ik zijn namens de vereniging naar de vergadering gegaan.

Voor de vergadering was echter al duidelijk dat er een nieuw bestuur klaar stond. Met wat discussie eromheen is het nieuwe bestuur gekozen.
Er werd de zorg uitgesproken dat deze crisis een patroon zou kunnen worden in plaats van een incident. Ook leeft er bij een aantal mensen de wens om de regionale bonden op te doeken en over te stappen op een districtenstelsel, met een schone lei.

In ieder geval kunnen we weer gewoon verder schaken in de externe competitie, en lijkt de crisis overgewaaid.