Reuver, Peter de – Grouve, Wouter

04 dec 2007 19:29 | Geplaatst door Marcel | Geen reacties | Reageer

Koningsgambiet – Muzio variant Dit is toch wel de meest spectulaire variant; wit offert direct een pion en paard en krijgt hiervoor een aanval. Zwart op zijn beurt heeft weliswaar stukwinst maar ook een treurige stelling. Ook dit gambiet is al in de 17e Eeuw bedacht en beleefde pakweg 40 jaar geleden een revival door Grootmeesters als Bronstein en Spasski. In feite heeft Zwart 2 mogelijkheden; nl. 1. dmv de tegenstoot d7-d5 een aanval op het centrum en daarna een bedaard positioneel spelletje spelen of 2. er voor gaan en dmv zijn pionnenoverwicht een aanval op de witte Koningsvleugel. In de (groot)meester praktijk worden er weinig zwartspelers gevonden die zich (na g7-g5) en stukwinst aan een vervaarlijke witte aanval willen blootstellen. Daarmee is stilzwijgend de correctheid van het Muziogambiet erkend.

Spelers: Reuver, Peter de - Grouve, Wouter
Resultaat: 1-0
Metagegevens »
Datum: 4 december 2007